QuickScan

Weten waar u aan toe bent

QuickScan Credit Management

Nederlandse ondernemers lopen jaarlijks zo’n € 15 miljard mis, omdat facturen niet, of te laat, betaald worden, zo stelt het European Payment Index (EPI). Dit kost bedrijven handen vol geld, maar door een goede credit management strategie kunnen er duizenden euro’s per jaar worden bespaard.

Credit management is niet alleen het beheren en managen van uw debiteuren, het is een heel proces, van klantacceptatie, facturatie, aanmaning tot en met betaling of incassering. Het op orde hebben van een goede credit management strategie is cruciaal en zorgt voor aanzienlijk minder afschrijvingen, een verlaging van uw debiteurenportefeuille en van uw betaaltermijn (DSO), een beter rendement (met dezelfde omzet) en een verbeterde liquiditeitspositie.

Om te beoordelen of er eventueel verbeterpunten zijn binnen uw organisatie, hebben wij in samenwerking met Leenen Credit Management een QuickScan ontwikkeld. Door deze QuickScan is het mogelijk om binnen één week inzicht te krijgen in uw huidige situatie. De QuickScan geeft bijvoorbeeld aan of er een DSO verlaging te realiseren valt en wat deze verlaging u op kan leveren.


Wat houdt de QuickScan in?

Eén van onze interim professionals komt bij u langs en neemt alle processen, van klantacceptatie, facturatie, aanmaning tot aan betaling en of incasso met u door. Dit zal ongeveer één dag in beslag nemen en binnen één week zullen wij komen met een conclusie en eventuele aanbevelingen. De kosten voor de QuickScan bedragen € 750,00. ex btw

Mochten er na de evaluatie eventuele verbeterpunten naar voren zijn gekomen die u graag verder verbeterd/ontwikkeld wilt zien, is het uiteraard mogelijk om van onze consultancy en/of interim management diensten gebruik te maken om dit te realiseren.


Uiteraard zijn onze interim Credit Managers ook inzetbaar als interim projectleider of teammanager.

 

 

| Betrouwbaar | Professioneel | Doeltreffend |
Zeemansstraat 60    ¨    1506 CV Zaandam    ¨    T 075 612 50 30    ¨    F 075 631 23 44    ¨    info@excellentincasso.nl